I denne episoden av podcasten snakker Ole Petter, ekspert på helse og kosthold, om magefett og smertestillende. Diskusjonen berører viktigheten av å redusere magefett gjennom kaloriunderskudd og advarer mot quick fix trender. Et lytterspørsmål om trening kontra smertestillende blir også utforsket, med fokus på betydningen av regelmessig fysisk aktivitet for å bekjempe smerter.
Trening og reduksjon av kaloriinntak er effektive metoder for å bekjempe magefett.
Regelmessig bevegelse er avgjørende for å behandle og forebygge kroniske muskelsmerter.
Deep dives
Effekten av HelloFresh på matvaner og familiedynamikk
HelloFresh har en positiv innvirkning på matvaner og familiedynamikk. Ved å motta ferdiglagde matkasser spares tid og stress knyttet til butikkbesøk og måltidsplanlegging. Barn involveres i matlagingen, og det skaper en hyggelig aktivitet og senere servering for foreldrene. Dette bidrar til bærekraft ved å unngå matsvinn og eksponerer familiemedlemmer for nye og spennende retter.
Risikoen knyttet til magefett og viktigheten av fysisk aktivitet
Magemat er splittet inn i underhudsfett og visceralt fett. Det viscerale fettet rundt indre organer utgjør en helsefare og øker risikoen for diabetes, hjertesykdommer og kreft. Kalorioverskudd fører til lagring av fett, og å oppnå kaloriunderskudd er nøkkelen for å redusere magefett. Trening og reduksjon av kaloriinntak er effektive metoder for å bekjempe magefett.
Fordelene ved fysisk aktivitet mot smertelindring og helse
Regelmessig bevegelse er avgjørende for å behandle og forebygge kroniske muskelsmerter, rygg- og nakkeplager. Trening har vist seg å være mer effektiv enn medisiner som paracetamol for smertelindring og økt arbeidskapasitet. Ledere oppfordres til å veilede ansatte om viktigheten av bevegelse for bedre helse og arbeidsfunksjon.
Ole Petter og Mads tar opp en artikkel i VG om magefett hvor Ole Petter er spurt om sine meninger. Artikkelen var i VG- vektklubb og handlet om spørsmål som VG-leserne var opptatt av. Hva er det viktigste å vite om magefett, og finnes det noen «ekle oppskrifter» for å få det bort? I episoden får du i tillegg høre et lytterspørsmål fra en barnehageansatt som har klart å dempe smerter i kroppen med fysisk trening. Barnehagemedarbeideren har fått i oppdrag bidra til å inspirere sine kollegaer som også sliter med smerter, men som i stedet tyr til hyppig bruk av smertestillende. Spørsmålet den barnehageansatte stiller er rett og slett om trening kan erstatte smertestillende?