Nooit meer slapen cover image

Nooit meer slapen

Latest episodes

undefined
Apr 18, 2025 • 58min

Peter Hogendoorn (scenarist en regisseur)

Peter Hogendoorn is scenarist en regisseur. Hij maakte korte films als ‘Wes’(2009) en ‘Show me Love’(2012). Zijn eerste lange speelfilm ‘Tussen 10 en 12’(2015) won op het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf voor beste scenario. Zijn nieuwe film 'Drie dagen vis' is een zwart-wit tragikomedie over een vader-zoonrelatie van weinig woorden. De film ging na een internationale tour langs filmfestivals in Nederland in première tijdens IFFR 2025 en draait binnenkort in de bioscopen. Lotje IJzermans gaat met Peter Hogendoorn in gesprek.
undefined
Apr 17, 2025 • 58min

Erik de Bruyn (regisseur en acteur)

Erik de Bruyn, regisseur en acteur, bekend van 'Wilde Mossels' en de documentaire 'Swingtij', deelt zijn persoonlijke verhaal over de relatie met zijn 88-jarige vader, Anthon. Ze duiken in de helende kracht van muziek, de rol van de Seaside Dixieland Jazz Band en de muzikale erfenis van zijn vader. Erik reflecteert op de uitdagingen van filmen en de onontdekte emoties die naar boven komen, evenals de impact van vaderlijke afwezigheid op zijn eigen muzikale reis en creatieve passie.
undefined
Apr 16, 2025 • 58min

Nachoem M. Wijnberg (Dichter en schrijver)

Nachoem M. Wijnberg is een gerenommeerde dichter, schrijver en hoogleraar bedrijfskunde, bekend om zijn prijswinnende poëzie en romans. In dit gesprek verkent hij de complexe relatie tussen poëzie en erotiek, waarbij hij de impact van traditionele kunst en visuele media bespreekt. Hij reflecteert ook op zijn jeugd in Amsterdam-Buitenveldert, zijn Joodse identiteit, en de veranderingen in zijn omgeving. Daarnaast bespreekt hij de kracht van voorlezen, de emotionele impact van poëzie, en zijn zoektocht naar een creatieve identiteit.
undefined
Apr 15, 2025 • 58min

Emma Wortelboer (presentator)

Emma Wortelboer, presentatrice bekend van 'Spuiten en Slikken' en 'Wortelboer en Van Rossem', deelt haar unieke kijk op het maken van televisie. Ze spreekt over de uitdagingen van moderne relaties en het zoektocht naar geluk binnen sociale normen. Emma reflecteert op de impact van social media op jongeren en discussiëren over hun spontane manier van televisie maken. Daarnaast delen ze hun ervaringen van Comic Con, waar fantasie en creativiteit samenkomen, en de waarde van oprechte interacties in het ouderschap.
undefined
Apr 14, 2025 • 58min

Paul Verhaeghe (psychoanalyticus en auteur)

Paul Verhaeghe, psychoanalyticus en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Gent, deelt zijn inzichten over de relatie tussen kennis en wijsheid. Hij onderzoekt de impact van technologie op onze morele keuzes en de scheiding tussen goed en kwaad. Met een kritische blik op individualisering bespreekt hij de noodzaak van gemeenschapsverbindingen in een sterk geïndividualiseerde samenleving. Verhaeghe reflecteert ook op kunst en esthetiek, en hoe deze ons begrip van de werkelijkheid beïnvloeden.
undefined
Apr 11, 2025 • 58min

Coco Schrijber (schrijver en documentairemaker)

Coco Schrijber is schrijver en documentairemaker. Haar films krijgen veel erkenning, zo won ze in 2008 een Gouden Kalf voor 'Bloody Mondays & Strawberry Pies'. In haar laatste film 'Look What You Made Me Do' staan drie vrouwen centraal die hun mishandelende man hebben vermoord.  Sinds 2015 schrijft ze ook romans, zoals ‘De luchtvegers' en ‘Ola en de dingen’.  Haar nieuwste boek ‘Het gezoem van bijna alles’ gaat over Cato Goudschenker, een postbode die, gedreven door het verlies van haar kinderen, een onomkeerbare keten van gebeurtenissen in gang zet.  Lotje IJzermans gaat met Coco Schrijber in gesprek. Denk je aan zelfdoding? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl
undefined
Apr 10, 2025 • 58min

Tom Lanoye (schrijver)

Tom Lanoye is romancier, columnist en toneelschrijver. Hij schreef bestsellers als ‘Sprakeloos’, ‘Ten oorlog’, ‘Het derde huwelijk’ en ‘De draaischijf’. Zijn werk is meermaals verfilmd en vertaald in meer dan vijftien talen. Zijn theaterwerk, veelal adaptaties van klassiekers, bestaat uit meer dan dertig stukken. Hij is bekroond met de drie grootste oeuvreprijzen van ons taalgebied: de Gouden Ganzenveer (2007), de Constantijn Huygens-prijs (2013) en de Prijs der Nederlandse Letteren (2024). In zijn nieuwste werk ‘ReinAard’, een bewerking van ‘Van den vos Reynaerde’, schrijft hij zijn eigen versie van Reynaert de vos, die zijn mededieren genadeloos afstraft en daarvan geniet.    Femke van der Laan gaat met Tom Lanoye in gesprek.
undefined
Apr 9, 2025 • 58min

Anna Enquist (dichter en schrijver)

Anna Enquist is dichter en schrijver. Nadat ze in 1991 debuteerde met de bundel 'Soldatenliederen', verschenen van haar hand meerdere dichtbundels en romans als ‘Het geheim', 'Contrapunt' en ‘De verdovers'. Haar gedichten draaien vaak om thema’s als moederschap, muziek en psychologie. Met haar nieuwste dichtbundel ‘De onderkant’ blikt zij terug op een leven lang achter en onder de dingen kijken, verder dan de oppervlakte. Ze onthult wat onder de dingen schuilt en brengt het verborgen innerlijke leven aan het licht. Femke van der Laan gaat met Anna Enquist in gesprek. 
undefined
Apr 8, 2025 • 58min

Lotte Dunselman (actrice en artistiek leider)

Lotte Dunselman is actrice en artistiek leider. Van 2004 tot 2020 was zij samen met Anna Schoen artistiek leider van tgECHO. Voor haar rol in Volpone, door Dood Paard, ontving zij in 2017 de Colombina. Voor de rol van Anna in De Poolse Bruid van het Noord Nederlands Toneel en tgECHO werd ze in 2020 genomineerd voor de Theo d’Or. Ze is nu artistiek leider van Mevrouw Ogterop Producties, een theatergezelschap dat eigenzinnige voorstellingen vanuit Meppel maakt. Nu staan ze in de theaters met de voorstelling 'De eeuwige jachtvelden', waar Dunselman zelf in meespeelt. Een verhaal over je (n)ergens thuis voelen dat gebaseerd is op de succesvolle roman van Nanne Tepper (1962-2012). Femke van der Laan gaat met Lotte Dunselman in gesprek.
undefined
Apr 7, 2025 • 58min

Tineke Ceelen (directeur Stichting Vluchteling)

Tineke Ceelen is directeur van Stichting Vluchteling. Sinds 1993 werkt ze in de humanitaire hulpverlening en sinds twee decennia geeft ze leiding aan Stichting Vluchteling. Voor haar werk won zij de Vrouw in de Media Award en werd zij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Eerder schreef zij het boek ‘Hier en daar een crisis’, over het werken achter de schermen van de internationale hulpverlening. Nu komt zij met haar nieuwste boek ‘Vlucht’. Over hoe ze sinds haar vijfentwintigste de hele wereld over reist en in de meest barre en turbulente omstandigheden terechtkomt. Femke van der Laan gaat met Tineke Ceelen in gesprek.

Remember Everything You Learn from Podcasts

Save insights instantly, chat with episodes, and build lasting knowledge - all powered by AI.
App store bannerPlay store banner