Justin Blekemolen werkt bij Onlinebroker Links en bespreekt de impact van Trump op de beurs. Hij onthult hoe topmanagers in de retailsector overwegen om hun beursnotering op te zeggen wegens de druk van onverwachte koersreacties. Ook wordt er gesproken over de aanstaande handelsdeal tussen de EU en de VS en de gevolgen ervan. Daarnaast komen de verkoopstrategieën van Chinese autofabrikanten aan bod, die zorgen baren over de betrouwbaarheid van verkoopcijfers. Kortom, een boeiend kijkje in de huidige marktdynamiek.
24:06
forum Ask episode
web_stories AI Snips
view_agenda Chapters
auto_awesome Transcript
info_circle Episode notes
question_answer ANECDOTE
ING excuus voor discriminatie bij witwassen
ING bood excuses aan vanwege discriminerende vragen bij het bestrijden van witwassen.
Klanten zoals moslims en kerken kregen onnodig veel en onpersoonlijke controlevragen.
volunteer_activism ADVICE
Stresstests voor financiële sector breiden uit
Uitbreiding van stresstests naar niet-bancaire financiële instellingen is goed voor sector transparantie.
Deze maatregel helpt risico's te beheersen buiten het traditionele bankwezen.
insights INSIGHT
Nepverkoop bij Chinese autofabrikanten
Chinese autofabrikanten verhogen verkoopcijfers kunstmatig met tweedehandsauto's zonder kilometers.
Dit schept twijfel over de betrouwbaarheid van verkoopstatistieken zoals die van BYD vs Tesla.
Get the Snipd Podcast app to discover more snips from this episode
De ene dag is het hosanna omdat er weer hoop op een deal is, de volgende liggen beleggers in duigen na een vernietigende uitspraak van president Donald Trump. Sommige topmannen kunnen de spanning niet meer aan. Die zien extreme koersreacties en willen de controle terug over hun bedrijven. Ze willen niet meer afhankelijk zijn van Trumps' economische oorlogvoering. Vooral in de retailsector blijken een heel aantal ceo's erover na te denken om hun beursnotering op te zeggen. En die houden daarom hun ogen open voor eventuele kopers. Welke beurs-exit kunnen we binnenkort verwachten?
Dat hoor je in deze aflevering. En dan hebben we het ook over het beunhazen-deal waar de EU genoegen mee lijkt te gaan nemen. Na het dreigement van de VS om importheffingen van 50 procent in te voeren op alles dat uit Europa komt, voelt Brussel de druk om zo snel mogelijk een deal te sluiten. De Europese Commissie zou daarom eerst de focus willen leggen op de kritieke sectoren voor Europa. Daar moet als eerste een akkoord voor worden gesloten.
Verder trekken we de voorsprong van BYD op Tesla in twijfel. In China gaan ze namelijk minder streng om met de verkoopcijfers dan we dachten. Autobouwers hebben loodsen vol onverkochte modellen staan. Maar om de verkoopcijfers wel op peil te houden hebben ze een constructie gevonden. En daardoor kan het zomaar zijn dat je een tweedehands Chinese auto met 0 kilometer op de teller vindt.
En je komt erachter dat Apple toch wat minder lang nodig heeft dan verwacht. Het zou de rest van het jaar bezig zijn met de productie van India naar China verplaatsen. Maar de export vanuit China naar de VS kelderde afgelopen maand al. En die vanuit India ziet een ongekende stijging.