AI-powered
podcast player
Listen to all your favourite podcasts with AI-powered features
Met Sumthing wil Mike Odenhoven laten zien hoe donaties voor natuurherstelprojecten worden besteed. Mollie, Dillle en Kamille en Triodos zijn al klant.
Deze aflevering in het kort
⇨ Het businessmodel van Sumthing
⇨ De wereld van de goede doelen
⇨ Jezelf steward-owned organiseren
Zijn de bomen daadwerkelijk geplant, is het plastic ook echt opgeruimd en koraal hersteld zoals beloofd werd? Sumthing heeft een methode ontwikkeld om dit soort natuurherstelprojecten te controleren en dubbeltellingen te voorkomen. De start-up gebruikt smartphones, drones en satellieten om bomen en koraal te monitoren en te verifiëren. Sumthing doet dit inmiddels voor partijen als Mollie, Google, Triodos en Deloitte en Dille & Kamille.
Luister ook | De verdienmodellen van Startupbootcamp
Op deze manier helpt het het bedrijf NGO's om de geloofwaardigheid van hun projecten te verhogen. ‘Betrokkenheid van deelnemers is één van de grootste uitdagingen van dit soort initiatieven’, vertelt co-founder Mike Odenhoven. Hij en zijn compagnons hadden hiervoor een goedbetaalde baan, maar zegden die op voor een onzeker bestaan als impact-ondernemer. Sumthing heeft al een eerste investeringsronde achter de rug en hoopt later dit jaar opnieuw cash te tanken, zo’n 1 tot 2 miljoen euro deze keer.
Luister ook | Volume krijgen op je platform, zo deed 1-2 Taste dat
Luister je regelmatig naar ons programma? Mooi! We zijn namelijk op zoek naar mensen die willen meepraten over het concept. Wat doen we goed, wat kan er beter, welke rubriek zou je graag willen horen en zijn er gasten die we snel moeten uitnodigen? Stuur een mailtje naar schagen@bnr.nl en je ontvang van ons een linkje. Vervolgens kun je met je mobiel een korte video maken en met één druk op de knop met ons delen. Je reactie wordt verder niet gedeeld.
See omnystudio.com/listener for privacy information.