
Forklart
Annonsørinnhold fra Handelens Miljøfond: Hvorfor er plastposene så dyre?
Apr 7, 2025
Cecilie Lind, daglig leder i Handelens Miljøfond, tar oss med inn i plastposenes verden. Hvorfor har de blitt så dyre? Hun forklarer hvordan inntektene brukes til viktige miljøprosjekter. Lind diskuterer også folks oppfatning av kostnader og butikkers ansvar. Videre belyser hun betydningen av samarbeid i kampen mot plastforurensning, samt initiativet 'Plastungnaden' for barn. I tillegg lærer vi om Re-Madrass, et prosjekt som gjenvinner madrasser for å redusere avfall.
11:19
Episode guests
AI Summary
AI Chapters
Episode notes
Podcast summary created with Snipd AI
Quick takeaways
- Kostnaden for plastposer har økt på grunn av EU-reguleringer som skal redusere plastforbruket og motivere til alternativer.
- Inntektene fra plastposeavgiftene går til viktige miljøprosjekter, som opprydning av plast og bærekraftig håndtering av avfall.
Deep dives
Dyrere plastposer for miljøet
Kostnaden for plastposer har steget som et resultat av miljøtiltak som tar sikte på å redusere plastforbruket. EU har fastsatt at forbruket av plastposer skal reduseres til maksimum 40 poser per person innen 2025, noe som har ført til økte avgifter på plastposer i Norge. Både forbrukere og butikker opplever at prisene for poser stiger, men grunnen til dette er at tiltakene skal motivere folk til å bruke alternative løsninger som handlenett. Statlige reguleringer på emballasjeprisene finnes ikke i Norge, noe som skaper variasjoner i prisene mellom butikker som er medlem i Handelsmiljøfondet og de som ikke er det.
Remember Everything You Learn from Podcasts
Save insights instantly, chat with episodes, and build lasting knowledge - all powered by AI.