AI-powered
podcast player
Listen to all your favourite podcasts with AI-powered features
In deze aflevering Jan Bommerez, expert op het gebied van ontwikkelingstrauma. Jan vertelt hoe traumatische ervaringen uit het verleden invloed kunnen hebben op de ontwikkeling en het functioneren van het zenuwstelsel. Het herstellen van ontwikkelingstrauma is een langdurig proces dat veel betrokkenheid vereist, zoals ritmisch ademhalen en het creëren van een gevoel van veiligheid.
Koop nu de online training ''Jeugdtrauma'' met € 50,- korting met code ''eindbazen50''. De gehele online training bevat 51 video’s verdeeld over 42 hoofdstukken. Met bijna 12 uur aan onderbouwde theorie en wetenschappelijk ondersteunende oefeningen, die je opnieuw en opnieuw kunt doen om je systeem te ‘herbouwen’ voor meer welzijn. 👉 https://tinyurl.com/59nxvyxz
Jan benadrukt dat het herstellen van trauma geen snelle oplossing is en geduld en toewijding vereist. Vertelt vertel hij het belang van het erkennen en toestaan van boosheid als onderdeel van menselijk zijn en hoe dit kan bijdragen aan genezing. Ten slotte zegt Jan dat het herstellen van ontwikkelingstrauma niet alleen individueel is, maar ook kan worden beïnvloed door genetische en culturele factoren.
Het publiek krijgt aan het einde van de aflevering de gelegenheid om vragen te stellen. Een van de vragen is hoe men kan omgaan met boosheid die voortkomt uit ontwikkelingstrauma. De andere vraag gaat over de rol van genetische en culturele factoren bij ontwikkelingstrauma. Jan legt uit dat hoewel genetisch en cultuur een rol kunnen spelen, het herstellen van trauma een individueel proces is dat voor iedereen anders kan zijn. Het is belangrijk om te werken met een therapeut of begeleider die vertrouwd is met ontwikkelingstrauma om de beste aanpak te vinden.
Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.