Komende jaren wordt er 1,2 miljard euro bezuinigd op het onderwijs, waarvan een half miljard in het hoger onderwijs en de wetenschap. We gaan in gesprek met hoofdeconoom PwC Barbara Baarsma, voorzitter Universiteiten van Nederland Caspar van den Berg, hoogleraar Remco Breuker, student Cédric Rath en onderzoeker Frank Kupper. Voor welke uitdagingen staan de universiteiten? En hoelang is de huidige koers nog houdbaar?
Op de valreep werd hij, met steun van een deel van de oppositie, toch aangenomen: de onderwijsbegroting. De komende jaren wordt er 1,2 miljard euro bezuinigd, met wetenschappelijk onderzoek als de grote verliezer. Dit terwijl in het regeerakkoord wel 85 keer het woord innovatie wordt gebruikt als oplossing voor de diverse maatschappelijke vraagstukken.
Wat betekenen de aangekondigde bezuinigingen voor het wetenschappelijk onderwijs en de toekomst van innovatief Nederland? Leidt minder geld ook daadwerkelijk tot minder onderwijs en onderzoek? Of biedt het juist een kans om het geld efficiënter te verdelen? Deze avond onderzoeken we de geldstromen van het hoger onderwijs en kijken we naar de mogelijke mee- en tegenvallers van de aankomende bezuinigingen.
Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.